...är FOTO FLOD. Började min bana som kameratekniker 1960 hos dåvarande ZEISS SVENSKA AB, efter avslutad utbildning till instrumentmakare. Under en period då det var populärt med smalfilmning var jag verksam med BOLEX/PAILLARD filmkameror och projektorer sedan blev det flera år med MINOLTAS breda program.

Under sextiotalet stiftade jag för första gången bekantskap med SINAR, en bekantskap som nu återuppstått sedan några år. Sedan mitten av sjuttiotalet har jag varit verksam i Foto-Flod, förmodligen mest känd under smeknamnet
" Frippe ".FOTO-FLOD lagar kameror!
Här skulle presentationen kunna sluta, men vi vill ju passa på tillfället att också berätta hur bra vi är, hur länge vi varit så bra och vad vi kan utföra.

Foto-Flod startades 1961 som kombinerad kameraverkstad och fotoaffär. Från början i Aspudden men senare på Hornsgatan på Söder. I lokalen på Hornsgatan satt vi 4 "gubbar" från början av åttiotalet när vi skötte PENTAX garantiservice , och var med om både autofokus kameror och den första zoomkompakt kameran.

Efter en sejour i Fredhäll där vi började laga både CANON och något senare FUJI under auktorisation, flyttade vi vidare till lokaler i Bredäng. Där utvecklades verksamheten ytterligare när först CONTAX/YASHICA kom med i programmet och något senare SINAR och GOSSEN.

Foto-Flod
är idag auktoriserade för CANON, CONTAX och YASHICA samt SINAR och GOSSEN. Den långa tiden med PENTAX samt det faktum att vi har ett mycket stort reservdelslager för det märket gör att vi även räknar oss som PENTAX specialister.


STARTSIDAN| PRESENTATION | KONTAKT